Publicat el 14/11/2018

Coll i escot són dues zones del cos on la pell és molt fràgil, fina, delicada i més acusa el pas del temps en mancar-hi glàndules sebàcies, motiu pel qual necessita més hidratació. D’altra banda, el coll, per la seva posició vertical, tendeix més a despenjar-se que altres zones i pot acumular greix a la zona de la papada. Les arrugues tendeixen a marcar-se més quan la pell està molt seca i això s’ajunta amb la flacciditat, fet que s’agreuja amb els anys; i, igual que passa amb les mans, el coll i l’escot són les zones que menys atencions reben.

Com tenir-ne cura:
Exfoliació: exfoliar la pell un cop per setmana per oxigenar-la afavoreix l’absorció d’altres productes cosmètics i la deixa més suau.

Hidratació: apliqueu-vos-hi crema hidratant cada matí després de la dutxa. Amb la hidratació ajudareu a retenir l’aigua en la pell del coll i l’escot. La pell d’aquestes àrees és similar a la del cutis, motiu pel qual els mateixos productes i cremes funcionaran bé. Per reforçar la hidratació, un cop per setmana poseu-vos una màscara hidratant i nutritiva especial per a la zona.

Protecció solar: el fotoprotector és el millor antiarrugues, i també frena l’aparició de taques i flacciditat. Procureu utilitzar, cada dia i abans de sortir de casa, un protector solar amb FPS 15 o superior.

Manteniu una bona postura: eviteu abaixar o decantar el cap en caminar, llegir, parlar per telèfon… Procureu caminar mantenint-lo sempre recte. Els mals hàbits i postures acaben influint directament en l’estat de la pell, sobretot quan aquesta és molt delicada.

Constància: l’escot s’ha de cuidar al llarg de tot l’any, també durant els mesos en què roman ocult.

Cuideu-vos per fora però també per dins: la dita «som el que mengem» es reflecteix en cada part del nostre cos, de manera que si voleu lluir un escot bonic és important que seguiu una dieta equilibrada.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari