Publicat el 23/03/2021

El fred és una de les causes que més contribueixen a la sequedat de la pell, de manera que en els primers dies de la primavera els nostres cosmètics han d’anar dirigits a combatre-la; és per això que continuarem fent servir, igual que a l’hivern, cremes que portin components humectants, que atreguin l’aigua dins de la pell, com la glicerina, el propilenglicol, urea, etc., i components amb efecte oclusiu, que serveixen de barrera per impedir la pèrdua d’aigua epidèrmica, com són la lanolina, la silicona i els seus derivats.

És molt important la neteja acurada de la pell. Actualment disposem de les aigües micel·lars, que a més de proporcionar aquesta neteja acurada augmenten la hidratació cutània.

No oblidem el contorn d’ulls, ja que és la zona que envelleix abans, però el caràcter fi de la seva pell fa que sigui la zona més fràgil de la nostra cara. Això fa que per a aquesta zona haguem d’utilitzar productes específics que, a més de cuidar-la, evitin la irritació ocular.

Tampoc no podem oblidar el coll i l’escot, que, tot i que a l’hivern han estat una mica amagats, aviat els lluirem a l’estiu. Per això les cures facials les estendrem també a aquestes zones.

En un segon pas, recordarem que les cremes emol·lients i humectants milloren la hidratació de la pell i per tant el seu aspecte, però no actuen sobre les arrugues fines, i és per això que és la millor època per utilitzar substàncies que les disminueixin, fonamentalment retinoides i hidroxiàcids. A perfumeries i farmàcies podem triar el retinol i els hidroxiàcids a baixes concentracions o, si volem més efectivitat, podem posar-nos en mans del dermatòleg, que en funció de les nostres necessitats ens recomanarà els productes més adequats per al nostre tipus de pell.

 

Redacció La Clau
Font: https://www.hscor.com/

Deixa un comentari