Publicat el 27/01/2020

Amb el títol Pinterest 100: tendències inspiradores per provar en el 2020, la xarxa social ha publicat un article amb una sèrie d’inclinacions per a aquest any, seleccionades en base a les imatges que els usuaris comparteixen i les recerques que es realitzen en aquesta plataforma.

Pinterest 100 és un informe anual que mostra tot allò que ve, amb idees agrupades en categories com ara menjar, llar, estil, bellesa, salut, viatges i família. Aquest any, explica la xarxa social, han organitzat les tendències en deu temes que mostren canvis culturals i en el comportament dels consumidors. Algunes d’elles estan relacionades amb la gastronomia i són les que aquí repassarem.

En l’apartat de Consum Conscient l’informe assegura que els hàbits ecològics estan canviant la nostra vida i que aquest tipus de consum predominarà el 2020. Això significa que s’utilitzaran productes més sostenibles i que es controlaran els residus. Destaca l’ús d’ingredients com l’arrel de xicoira per substituir el cafè, amb un increment del 91 % en les recerques. També es ressalta l’ús de la molsa de mar (algues) en batuts i sucs, un ingredient ideal per a menjars vegans que ha experimentat un augment del 380 % en les recerques. El suc de cogombre és una altra proposta que apareix en aquesta tendència, i és que la recerca de receptes saludables i saboroses amb aquest producte ha tingut un creixement del 99 %.

La llar, segons Pinterest, es converteix en el nucli de la vida gràcies a les noves tecnologies i a les polítiques d’oficina flexibles. Ara, a més d’oficina i gimnàs, la casa s’ha convertit en un lloc on poder conrear herbes i vegetals durant tot l’any. Les recerques relacionades amb el cultiu d’aquests productes a les llars, i concretament a les cuines domèstiques, han crescut un 223 %. Seguint aquesta tendència, l’elaboració casolana de begudes com la cervesa ha adquirit gran rellevància i les recerques sobre equips per a l’elaboració de cervesa artesanal han augmentat un 411 %.

Pel que fa a tendències internacionals, la plataforma assegura que els viatgers actuals prioritzen activitats significatives com classes de cuina i visites artesanals a llocs turístics i, un cop tornen a casa, intenten recrear aquestes experiències culinàries a la seva llar. Destaquen els menjars de la República de Macedònia, amb preparacions com el ćevapi, salsitxes elaborades amb carn, ceba i pebrots, o el tavče gravče, unes mongetes blanques. Uns menjars que són tendència, sobretot, a Austràlia i Alemanya, amb un increment de al 509 % en les recerques.

Pinterest diu que les postres filipines experimenten un augment del 76 % en les recerques, ja que cada vegada més els usuaris busquen menjars dolços on predomina el gust de coco o plàtan. Altres llepolies que experimenten una evident pujada són les llaminadures àrabs, amb un increment del 407 % en les recerques, des de púding de llet amb aigua de roses fins a boletes de dàtils.

Les receptes de cuina de l’Àfrica occidental han experimentat un creixement del 311 % en el nombre de recerques, especialment a França i Alemanya. Els usuaris que utilitzen Pinterest busquen principalment guisats, sopes i farinetes de civada.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari