Publicat el 05/02/2020

En els últims anys la medicina i la cirurgia estètica han experimentat un desenvolupament molt important. Està demostrat que les persones que es consideren atractives gaudeixen estadísticament d’una millor salut mental, i estudis recents suggereixen que la medicina estètica pot beneficiar la salut i augmentar el benestar psicològic.

Aquest 2020 la cirurgia estètica creixerà en popularitat, i no serà només gràcies als omnipresents selfies, sinó als bons resultats obtinguts pels professionals del sector:

Nou Botox. El 2020 arriben noves toxines botulíniques que suposaran un nou repunt en tractaments d’aquest tipus. D’una banda una de toxina coreana, amb més durabilitat a menor preu; de l’altra una de californiana, que també assegura una durada més extensa; i finalment, l’anomenat ‘Botox d’acció ràpida’, amb una rapidesa d’acció millorada.

Miniliposuccions. Es prestarà especial atenció a una zona complicada com és el coll. Els nous minicapçals de fibra òptica de plataformes làser com Fotona permetran realitzar microlipoescultures de precisió per eliminar la papada i definir el mentó i la línia mandibular.

Fils recoberts. Seguiran sent una de les intervencions més demanades, però ara es podrà oferir una nova tecnologia. Segons els experts, els fils de polidioxanona recoberts d’àcid hialurònic milloraran els efectes i la durabilitat del tractament, ja que primer es reabsorbeix l’àcid hialurònic i després el fil. És com si portessin una capa protectora que allargués el seu temps d’acció.

Llavis en el punt de mira. L’augment de volum deixa de ser l’objectiu principal i es miraran des del punt de vista estètic, buscant el rejoveniment i la hidratació. L’harmonia i el disseny del somriure seran els objectius a aconseguir.

Àcid hialurònic. Aquest 2020 s’injectarà en doble pla, en una mateixa sessió, per tractar la cara de manera més global. S’ha comprovat a més que d’aquesta manera és més eficaç i durador.

Prevenció. S’invertirà més en tractaments que assegurin un bon procés d’envelliment. L’edat d’entrada és cada vegada més precoç, i les mateixes persones que, als 20 anys, es realitzen tractaments d’hidratació destinats a millorar la qualitat de la pell, acudiran a les consultes als 30 per aturar, a força de toxina botulínica, la formació de les arrugues d’expressió.

Naturalitat. Cada vegada es demanen menys les talles XXL de llavis o de pit, per no parlar de glutis, on un procediment com el ‘Brazilian Butt Lift’ està donant problemes de seguretat i salut segons el volum d’augment que se sol·liciti.

‘Self-made woman’ o ‘self-made man’. Continuaran aquestes tendències referides a aquells que van canviant la seva pròpia cara i cos amb la cirurgia estètica. No faltarà el desig de veure’s millor, de superar complexos físics i, com sempre, des que l’home és al món, de frenar el pas del temps. Això sí, en tots els casos esmentats serà un cirurgià plàstic, estètic i reparador l’encarregat de fer el tractament.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari