Publicat el 19/10/2017

Aquesta època de l’any ve marcada per una sèrie de colors, materials i dissenys que hem de tenir en compte si volem que la nostra llar estigui a l’última.

Materials
La fusta, el vellut i els metalls com el coure o el llautó donaran un toc chic als ambients de casa.
Les fustes s’imposen en tonalitats naturals que mostren les seves imperfeccions i donen aspecte de poc tractades. Combinen molt bé amb un toc industrial com el metall, una barreja que es veurà molt. També les fustes fosques faran furor als mobles: eben, palissandre, wengué, noguera fosca…
El vellut serà un dels materials indispensables per cobrir sofàs, cortines, coixins i llits. Per això triomfaran les tapisseries que imiten el seu efecte, tot i que les que copien el ganxet o la llana gruixuda també s’imposaran.
Els metalls en totes les seves tonalitats donaran un toc sofisticat i elegant a la decoració. Llums, aixetes, prestatgeries, estructures metàl·liques per a testos, cadires i penjadors ajudaran a aconseguir un estil industrial o nòrdic.
Les rajoles de gres de porcellana amb acabat artesanal i de relleus tèxtils aportaran disseny i originalitat, mentre que el marbre continuarà sent un dels materials predilectes per a tauletes, fogons i parets. Encara que segueix sent el material preferit per a les cuines, l’aspecte serà més discret. En comptes de Carrara, trobarem marbre verd i marró.

Colors
El gris, el verd greenery, el verd maragda, el negre i el taronja seran les tonalitats més presents en els ambients de casa. Els colors càlids i terrosos substitueixen la paleta més minimalista de les temporades anteriors. Els tons siena, bronze, terracota, verd i vermellós s’utilitzaran en totes les habitacions, així com en mobles i objectes de decoració.
El gris continua sent un dels colors estrella, tant en mobles com en tapisseries, parets i tota mena de superfícies. La combinació de grisos amb verds i beix entra amb força especialment als dormitoris. Un altre color que es veurà molt és el taronja fosc, un matís que aporta calidesa als ambients i que s’introdueix en tot tipus d’elements, des de sofàs a mobles de saló. També el verd fosc vestirà les parets i tapisseries per vestir-les de frescor i elegància.

Dissenys
La natura seguirà sent un motiu molt present en la decoració. El verd greenery, els motius vegetals i els materials naturals continuen sent apostes fortes durant aquesta temporada. A més, les plantes d’interior són sempre una bona opció per decorar les estances. Els estampats tropicals ja porten un temps amb nosaltres i es mantenen en parets i teixits, acolorint i animant els ambients. També ho faran els grans murals de paret fets amb vinils o paper pintat. Una altra tendència per a parets són els dissenys que imiten rajoles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari