Temperatures altes: Consells de bellesa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/09/2019

El sol, les temperatures altes, els alts i baixos en la rutina… Sigui com sigui el retorn del mes d’agost, haurem de seguir cuidant-nos per no trobar sorpreses a la tardor. El fet de passar més estona fora de casa, a ple sol, amb la humitat, o bé gaudint de l’aire condicionat, pot produir efectes negatius si no seguim algunes pautes bàsiques.

Neteja facial
El clima no afecta només el nostre cos, sinó que les glàndules sebàcies solen ‘alterar-se’ i estar més productives que a l’hivern. La pell en general resta més exposada a l’entorn (sigui aire net o amb pol·lució!), i és per això que no hem de deixar de banda la neteja facial, tant si ens maquillem com si no, tant si som a la platja com a la muntanya, o encara que haguem tornat ja a casa. Per això sempre recomano triar noves textures, tipus gel –que es pot retirar amb aigua– o bé una netejadora per a pells sensibles. Podeu combinar-les una al matí i una altra al vespre. Observeu com reacciona la pell i mantingueu la vostra rutina.

Seguiu amb la protecció solar
Potser podeu adaptar-vos a una nova textura, més lleugera i amb un toc de color. Comenceu a canviar de producte a poc a poc, mentre acabeu la crema que heu fet servir a la platja o a la muntanya, comenceu a utilitzar d’altres especifiques per al rostre i l’escot. El toc de color us ajudarà a revifar i mantenir el to estiuenc!

Feu-vos un píling a la dutxa
Que sigui suau, cada quinze dies o cada setmana, sense agredir la pell. Si l’observeu i noteu seca, amb traços blancs… Stop! Això és que us demana hidratació, tant superficial com interior. Feu un mix de la vostra crema corporal amb unes gotetes d’oli d’ametlles… o de monoï de Tahití, un ‘superoli’ que us transportarà a l’estiu i us hidratarà la pell de tot el cos. Recordeu beure força aigua, deixeu els refrescs per a altres ocasions.

Cuideu-vos els cabells
Utilitzeu un xampú hidratant i una crema a les puntes; podeu també aplicar unes gotes d’oli a mode de màscara, deixant-les actuar abans de rentar-los. Segur que la textura i el to us han canviat; amb això en teniu prou per no passar encara pel tint. Però si ho heu de fer per força, penseu en el canvi que suposa fer-ho amb productes més naturals, fins i tot fets a mida. Al mercat teniu ja moltes possibilitats més accessibles i naturals.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari