Publicat el 08/05/2017

La London Taxi Company (LTC), fabricant dels emblemàtics taxis negres de Londres anomenats black cabs, va inaugurar el mes passat una fàbrica de vehicles híbrids recarregables per produir una nova versió d’aquest famós taxi. La companyia va invertir més de 300 milions d’euros en la construcció de la nova fàbrica, situada a Coventry, al centre de la Gran Bretanya, i la va presentar com la primera del Regne Unit dedicada completament a aquest tipus de vehicles, segons va afirmar en un comunicat.

TX5 és el nom del nou model de taxi, que serà més eficient i lluirà un renovat disseny que mantindrà l’essència dels mítics black cabs. El nou vehicle serà propulsat per un sistema híbrid que combina un motor de gasolina amb un motor elèctric, que pot ser recarregat directament de la xarxa elèctrica i que tindrà una autonomia d’uns 110 quilòmetres.

La LTC calcula que es produiran uns 20.000 d’aquests vehicles l’any, i que els primers estaran als carrers de Londres a finals de 2017. Però, a banda de renovar el parc dels carrers de Londres, la intenció de la companyia és vendre aquest model a altres ciutats europees, i preveu que el 2018 estaran en circulació a la resta de països.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari