Publicat el 09/05/2017

Tatuatges i micropigmentació per ajudar a reconstruir alguns dels mals que genera aquesta malaltia.

Desgraciadament, el càncer de mama i els seus estralls estan molt presents avui dia.

Moltíssimes persones lluiten cada dia contra aquesta malaltia que, per sort, cada cop més gent supera. Però tot i així, després de superar-la, la malaltia deixa seqüeles que poden ferir l’autoestima de la persona que l’ha patit i recordar-li com de dur va ser.

Per aquest motiu, molts tatuadors s’han conscienciat sobre les seqüeles del càncer de mama i han decidit especialitzar-se en la reconstrucció d’arèoles i mugrons (alguns prefereixen denominar-se pigmentadors reconstructius). Molts d’ells treballen per a la sanitat en hospitals, en un ambient privat, tranquil i amb un tracte personalitzat. La tasca que realitzen està recomanada per professionals de la salut, pacients i cirurgians que donen suport a aquesta forma de reconstrucció.

Abans la Seguretat Social realitzava la reconstrucció en un quiròfan utilitzant com a mugró un cercle de la pell de l’engonal; això ara ha derivat cap a una tècnica menys agressiva com la micropigmentació. El problema d’aquesta és que, encara que es realitzi amb agulles com els tatuatges, amb el temps s’esborra i perd el color, fet que provoca que la tonalitat del mugró i l’arèola vagi canviant; tot això comporta que cada cert temps s’hagi de tornar a fer la reconstrucció. Per aquest motiu, el tatuatge, que perdura en el temps, és un avenç real i la millor solució per als combatents d’aquesta guerra.

El tatuatge no només és decoració corporal, també és un art per a l’oblit del malson i el record de la batalla vençuda.

 

 

Jatattooart

Deixa un comentari