Publicat el 30/05/2019

Algunes malalties de les ungles poden alterar la salut del teu gat, com per exemple els fongs. En tallar-les-hi pots prevenir determinades patologies.

Es recomana tallar-los les ungles sempre que no surtin gaire de casa. Cal vigilar de tallar només les puntes, ja que si arribes més endins pots tocar algun vas sanguini o terminació nerviosa.

Els detractors de tallar les ungles argumenten que requereix una tècnica molt precisa i que una mala tècnica pot arribar a amputar l’últim os de l‘urpa. També asseguren que no només no aporten beneficis al gat, sinó que és possible provocar-li un trastorn. A més, per als felins esgarrapar és molt important, atès que els ajuda a mantenir-se actius i a esmolar-se les ungles.

Cal destacar que molts gats poden tornar-se agressius si els tallen les ungles. D’alguna manera, és com si els privéssim de les seves eines defensives. A més, les ungles són símbols de bellesa per als animals. També és important recordar que en molts països està prohibit tallar les ungles dels gats.

El més aconsellable és educar el felí perquè no esgarrapi el mobiliari i no es mostri agressiu. Pots ajudar-te adquirint productes com un rascador perquè el gat pugui donar curs a les seves ganes d’esmolar-se les ungles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari