Publicat el 16/12/2017

Són moltes les propietats nutricionals dels bolets, i per això és important incloure’ls a la nostra dieta. Hi ha moltes maneres de poder elaborar un munt de plats deliciosos i per a tots els gustos:

Amb oli d’oliva i sal
Els bolets tenen un gust tan característic que permet coccions tan senzilles com saltar-los a la planxa amb unes gotetes d’oli d’oliva i sal.

Amb hortalisses
L’all i la ceba complementen molt bé el sabor dels bolets. Es poden fer a la paella o al forn, i si hi afegim un rajolí de vi blanc quan estiguin en el seu màxim punt de cocció en potenciarem el gust.

Remenats
Només cal afegir ou batut al saltat anterior i deixar-lo coure a un foc molt baix fins que qualli.

Estofats
Es poden elaborar suculents estofats de bolets amb un fons de verdures saltades. Després de saltar els bolets es cobreix la barreja amb brou i es deixa coure a poc a poc. Es pot complementar el guisat amb trossets de pit de pollastre o llagostins. Una variant original és estofar-los amb nous, formatge cheddar i herbes al gust.

En sopes
Els bolets combinen molt bé amb el brou, i es poden preparar delicioses sopes afegint-hi verdures.

En risotto
Aquest plat italià es pot elaborar afegint a l’arròs bolets amb brou de pollastre o verdura, vi blanc sec i parmesà.

En pizza
Un altre plat italià adient per incorporar-hi bolets. Una bona idea és la combinació amb formatge blau, mongetes verdes i ceba cruixent.

En quiche
Una excel·lent manera de preparar aquest pastís salat és farcir la base amb una barreja de bolets, espinacs i formatge feta. Després només cal coure-la al forn.

Amb quinoa
Els bolets també combinen molt bé amb aquesta planta. Es poden afegir pastanagues, porros, vi blanc sec i condiments.

A banda d’això, els bolets es poden fer servir per cobrir hamburgueses, farcir vol-au-vents i empanades, marinar-los amb salsa per fer broquetes i, fins i tot, incorporar-los a la massa de les mandonguilles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari