Publicat el 26/10/2017

Més del 80% de les dones del nostre país no coneixen la seva talla de sostenidor, i 8 de cada 10 no tenen la talla correcta. Els aspectes a mirar són la talla, el contorn i la copa.
Moltes vegades m’he preguntat com pot ser que una peça que la majoria de les dones fem servir diàriament i que acull i recull una part tan important de la nostra anatomia ens és tan desconeguda.
Per què no li donem la importància que es mereix? Com a mínim és per reflexionar-hi una estona.
Potser per a tu també la talla del teu sostenidor és un misteri. Veus un número i una lletra però no saps molt bé què volen dir. És com un jeroglífic no resolt.
Els sostenidors no són només aquestes peces que embelleixen la nostra figura i que ens donen un aire atractiu. També compleixen una finalitat pràctica que hem de tenir molt en compte: presenten un tipus d’arquitectura tèxtil que té com a finalitat sostenir, modelar i contenir el pit mitjançant un sistema de pressions adequades, les quals no hem de notar en cap moment.
En ocasions, però, apareixen rascades, vermellors i altres tipus de problemes associats a una talla incorrecta.

Riscos de portar un sostenidor amb una talla inadequada

El perill d’una pressió excessiva dels aros és que ens pot danyar els lligaments mamaris i accelerar així la flacciditat.

Un sostenidor massa gran pot provocar rascades, la flacciditat del pit i molèsties als tendons de les espatlles.

El fregament d’uns aros que no s’adapten adequadament afecta els nervis intercostals, sotmetent els pits a un elevat nivell d’estrès.

És un element estrany que no s’adapta a la nostra constitució i, sense que ens n‘adonem, obliga a fer moviments estranys que a poc a poc van ocasionant petites sobrecàrregues.

L’ús continuat d’un sostenidor inadequat pot produir processos inflamatoris, quists, dolors d’esquena, d’espatlles i als mateixos pits.

Algunes dones tenen pits molt grans però una esquena petita, per la qual cosa és molt complicat trobar la talla adequada. Cada cos és un món i el mercat no sempre ens ofereix el model ideal per a nosaltres. Tenir unes mesures especials no implica portar la roba interior monocroma; es poden seguir les últimes tendències, bàsics, estampats, esportius, llenceria per a núvies i bandons sense tirants.
El més important quan portes un sostenidor és que et sentis còmoda, que no t’estrenyi.

Com triar el sostenidor més adequat?
La teva talla de sostenidor no és sempre la mateixa, ja sigui per canvis hormonals, haver agafat una mica de pes o tenir els pits més inflats durant la síndrome premenstrual.

Mesura el teu contorn (FIG. A) mesurant el perímetre i sumant-hi +15; això serà el que correspondrà amb la teva mida.

La copa és el que ens indica la famosa lletra A, B, C o D (FIG. B).

El tirant per darrere no ha de quedar més avall de la línia baixa del pit, ni ser curt, ni deixar marques. Ha de suportar bé la forma i el pes del teu pit.

Els aros han d’estar enganxats a al tòrax, no clavar-se a la pell.

 

Sonia Hernández Sánchez
(Güi Badalona showroom)

Deixa un comentari