Sòls flexibles: resistents, econòmics i fàcils d’instal·lar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 06/05/2020

Aquest tipus de terra va ser el gran protagonista dels habitatges dels anys 80, pel seu baix cost i per la seva facilitat d’instal·lació. Ara ha tornat amb força gràcies a nous dissenys, millors qualitats i una àmplia gamma d’acabats.

Si estàs pensant a renovar el sòl d’algun espai de la casa, aquest material és una excel·lent opció, ja que es pot fer de manera ràpida i neta i, a més, és un gran aïllant acústic i tèrmic. Els sòls flexibles són recomanables, sobretot, per a la cuina i el bany a causa de la seva resistència a la humitat i la seva facilitat de neteja i manteniment. Tanmateix, gràcies a les seves diferents característiques també podem col·locar-los a altres llocs de la llar. Només cal conèixer bé les seves propietats:

 

Tipus de sòls flexibles

Vinílics
Són els que ofereixen més varietat d’acabats, textures i colors. Estan fabricats amb PVC i es presenten en rotllo o llosetes. Són econòmics i senzills d’instal·lar. Ideals per a aquelles zones amb una gran freqüència de pas, ja que són molt resistents a la humitat i als impactes. A més, tenen una gran capacitat de reduir el soroll, gràcies a la seva elasticitat i flexibilitat.

De linòleum
Són ecològics i biodegradables, ja que provenen de l’oli de lli barrejat amb pols de suro. Hi ha opcions en rotllo i llosetes. Entre les seves qualitats destaquen: durabilitat, resistència, aïllant acústic, antiestàtic i impermeable. Aguanten bé les taques, ratllades i cops. A més són hipoal·lergògens, repel·leixen la pols i la brutícia. No és recomanable la seva utilització per al bany atès que, tot i ser impermeables, no resisteixen bé els canvis de temperatura i la humitat.

De cautxú
Estan fabricats amb gomes, que poden ser naturals o artificials, pigments i altres additius per aportar força i resistència. Són els més adients per a llocs on siguin freqüents les caigudes, com l’habitació dels nens, sales de gimnàstica o habitatges de gent gran, ja que amorteixen els cops i són antilliscants. A més, són uns grans aïllants acústics, i el seu manteniment i neteja és senzill.

De suro
Aporten un aïllament tèrmic i acústic excel·lent. Són ecològics i reciclables. Estan confeccionats amb escorça de surera, i es comercialitzen en llosetes o làmines. És recomanable envernissar-los un cop finalitzada la instal·lació. En ser un material molt durador, aquests sòls flexibles són adequats per a dormitoris infantils i zones de molt trànsit. Es poden netejar fàcilment amb detergent suau i aigua.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari