Publicat el 28/01/2009

Estem arribant al final del mes de gener i fem prou bona cara. La crisi anunciada ens afecta lleugerament, sobretot pel que fa a la pujada d’hipoteques i a l’increment abusiu del preu dels serveis més essencials, sobretot i curiosament, d’aquells que estan regulats per l’Estat. Malgrat això, aquells que seguim cobrant cada mes, continuem vivint en un clima favorable, afectat, això sí, per la por a perdre la feina.
Hi ha, però, persones que han quedat a l’atur o sense feina i que sí que ho estan passant malament. A prop nostre, hi ha famílies que passen dificultats econòmiques que comencen a ser greus. Les visites a Serveis Socials dels nostres ajuntaments i a CÀRITAS han augmentat exponencialment i, possiblement, en el decurs d’aquest any, continuaran augmentant.

Aquest fet, ens porta, a aquells que continuem vivint en situacions dignes, a la necessitat de fomentar la solidaritat de proximitat. A totes les nostres viles podem trobar grups de CÀRITAS que es desviuen per atendre totes les persones amb dificultats que se’ls apropen. Els acullen, els proporcionen aliments bàsics, roba i ajudes puntuals per resoldre situacions d’atzucac.
CÀRITAS és una entitat que, tot i estar
inserida en l’Església catòlica, atén totes les persones que s’hi apropen, siguin del color que siguin, professin la religió que professin. Es nodreix de les aportacions solidàries que els arriben, sigui en forma de menjar, de roba o econòmiques. Podem trobar equips de voluntaris a la majoria de les nostres parròquies, on qualsevol ajuda serà ben rebuda.
Aquells que encara vivim dignament, podríem expressar el nostre agraïment en forma d’ajuda a alguna
d’aquestes entitats. No llencem res que pugui fer servei a un altre. La roba que ja no fem servir pot ser una molt bona ajuda perquè algú no passi fred. Si som solidaris, no permetrem que el menjar se’ns faci malbé a la nevera i, abans que això passi, en farem donació. Fins i tot, si la nostra economia ens ho permet, podem fer-los arribar diners, que seran repartits convenientment i ajudaran a
pal·liar necessitats bàsiques d’alguna persona que viu a prop nostre.
Pensem que, sense anar més lluny, les passades festes, a Premià de Mar, més de 60 famílies van rebre aliments de CÀRITAS, que de ben segur les ajudaren a passar aquells dies amb l’estómac mitjanament ple.
Si formem part de la humanitat, que és així, hem de fer tot allò que estigui al nostre abast per ajudar a qualsevol dels nostres germans que passen dificultats. No caiem en la temptació de fer veure que no ens n’adonem, només pel fet que no els coneguem. La consciència que ja tenim respecte als països més pobres, no ens pot fer oblidar les necessitats més properes. L’acció solidària més efectiva és aquella que, primer, resol l’entorn més proper i, fet això, perllonga els seus efectes, perquè arribin a aquells que estan més lluny. Junts, cadascú des de les seves
possibilitats, aconseguirem que la crisi esdevingui un valor que fomenti la solidaritat i el respecte.

Deixa un comentari