Publicat el 25/10/2017

Prendre moderadament el sol (de 10 a 15 minuts diaris) és absolutament necessari per a una bona salut, entre altres coses perquè fer-ho permet a l’organisme fabricar vitamina D, encarregada d’activar els limfòcits T, que tenen un paper molt important a l’hora d’establir i maximitzar les capacitats de defensa del sistema immunitari. És l’única vitamina en la qual el subministrament principal no es produeix a través dels aliments, sinó que ho fa a través dels raigs solars.

Actualment el dèficit d’aquesta vitamina la pateix quasi la meitat de la població mundial. Uns perquè viuen en països on el sol es veu poc, i d’altres perquè romanen cada vegada més temps a l’interior de cases i edificis en lloc de gaudir de l’aire lliure, motiu que podria explicar que tantes persones es trobin gairebé sense defenses davant les infeccions.

La vitamina D és indispensable per al manteniment d’uns nivells adequats de calci i fòsfor, per prevenir fractures, per afavorir la coagulació de la sang i per mantenir en bones condicions el sistema nerviós; també està demostrat que la seva deficiència pot donar lloc a l’osteoporosi, càries i raquitisme en nens.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari