Publicat el 28/04/2018

L’empresa de cotxes exòtics Autobahn Motors va muntar, fa poc menys d’un any, un gran aparador per exposar 60 dels seus models en una torre de més de quinze pisos. L’edifici, que es troba a Singapur, podria considerar-se la màquina expenedora més gran del món. Després que el client adquireix o tria per veure de prop un cotxe concret a través de la tauleta tàctil, un sistema d’elevadors baixa el vehicle fins a l’entrada de la torre, de manera similar a com funcionen les màquines de vending.

Ara, el gegant xinès de comerç electrònic Alibaba acaba de posar en marxa a Canton (Xina) una altra màquina expenedora que de moment només comercialitza models de Ford. Es tracta d’una construcció que pot albergar fins a 42 vehicles i que va equipada amb un sistema d’elevació intel·ligent, així com amb un dispositiu d’identificació. Mitjançant una aplicació de telèfon intel·ligent, els clients escullen quin model els interessa i l’app els envia tota la informació. Un cop triat, han d’abonar un dipòsit, triar una data i acostar-se al punt de venda on el sistema robotitzat els deixarà el cotxe al carrer.

L’aplicació sol·licita al client que es faci una selfie i, a través d’un sistema de reconeixement facial, la màquina identifica model i client. És llavors quan els usuaris podran provar el vehicle durant tres dies i, finalitzat aquest termini, escollir entre comprar-lo o tornar-lo.

Alibaba ha confirmat que el seu objectiu és disposar de dotzenes d’aquests concessionaris automatitzats a la Xina i oferir més marques de cotxes.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari