La síndria no és només aigua… | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/08/2017

La síndria és un regal de la natura que s’ha d’aprofitar, ja que a les seves múltiples propietats i beneficis per a la salut s’afegeix el seu agradable i refrescant sabor, una bona solució per als dies calorosos de l’estiu. Amb la síndria es menja, es beu i es renta la cara, solia dir el meu avi (un pagès que en conreava moltes), i tenia tota la raó, ja que es tracta de la fruita que més aigua té: un 93%.

Però la síndria, a més de contenir molta aigua, té múltiples propietats beneficioses per a l’organisme. Només aporta 30 calories per cada 100 grams, està lliure de greix i colesterol i conté vitamines com l’A, C, E, D, niacina, tiamina, B6, B12 i Àcid pantotènic.

Comparada amb altres fruites, conté molt menys sodi, motiu pel qual està indicada per a les persones que segueixin una dieta baixa en sal. És ideal per a hipertensos i per als qui necessiten un aliment amb propietats diürètiques: malalts d’artritis, gota, obesitat, diabetis i pedres. En menor proporció conté vitamina C, que ajuda a la formació de col·lagen. És bona per a la inflamació de les articulacions gràcies a unes bones quantitats de vitamines A, B i C, i també ajuda l’esportista a calmar el dolor muscular i recuperar el múscul fatigat.

Pel seu sabor dolç i la seva teixidura cruixent és un snack sa, especialment atractiu per als nens, ajudant així a combatre la tendència creixent a l’obesitat infantil.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari