Publicat el 24/05/2019

El so estrident de l’alarma del telèfon mòbil o del rellotge d’alarma clàssic provoca un despertar brusc que pot ser el causant del mal humor matinal. Per evitar això, s’han desenvolupat uns despertadors lluminosos que simulen l’augment gradual de llum que es produeix quan es fa de dia i promouen un despertar suau. Aquests simuladors d’alba donen temps al cos per adaptar-se al canvi de claror i llevar-se de manera relaxada.

Com els despertadors clàssics, els despertadors lluminosos es col·loquen a la tauleta de nit i permeten programar l’hora en què començarà l’albada simulada. En aquell moment la llum s’encendrà a una intensitat baixíssima, que anirà augmentant molt lentament. Els simuladors d’alba solen comptar amb un «despertador de seguretat», consistent en un senyal acústic que sonarà quan la llum ja s’hagi encès per complet, per si de cas aquesta albada fictícia no ha estat suficient per despertar-nos. Els senyals acústics típics solen ser sons agradables com el cant dels ocells o remor d’aigua.

Alguns simuladors també incorporen l’opció de conciliació del son que emula el vespre, perquè així el cos vagi assumint que és hora d’anar a dormir.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari