Publicat el 09/10/2020

És molt possible que el nom no ens digui gaire. Si busquem la traducció literal de waft trobarem que significa ‘bufar o surar amb el vent’, una bona definició per a l’estil de serrell vaporós que s’està popularitzant aquesta tardor. Tanmateix, el més rellevant d’aquest estilisme és que ens remet a la moda dels 70, en concret a l’actriu Farrah Fawcett.

Partint del pentinat que lluïa la protagonista de la recordada sèrie Los ángeles de Charlie, va començar a sorgir un serrell semblant, però amb algunes variants. La versió actualitzada és més suau i, sobretot, menys voluminosa, mantenint les característiques principals: cabell llarg, ondulat i amb capes lleugerament marcades.

El que defineix aquest tall és que els serrells estan separats pel centre i suren cap als dos costats del rostre. Una de les seves principals virtuts és que s’adapta a la majoria de formes de cara, ja que no es limita a la seva longitud i es pot donar estil al serrell per afavorir cada rostre; per exemple, deixant-lo una mica desfilat i llarg als extrems per afegir longitud a una cara rodona. En canvi, movent-lo cap a fora es pot dissimular una barbeta llarga i afegir una mica de simetria a la cara.

Però la clau d’aquest nou estil no passa només per un bon tall en degradat, sinó també per certes qüestions a l’hora de pentinar-se. Per aconseguir l’efecte ondulat de la cabellera i amb el volum necessari en el serrell, els experts recomanen fer servir un raspall rodó i un assecador, procurant portar el moviment cap enrere. Les persones amb cabell llis haurien d’utilitzar algun producte fixador que ajudi a aconseguir l’ondulació. Sigui com sigui, el que és fonamental és dur la clenxa al mig.

El color de cabell també és força important en aquest tipus de serrell. Es recomana mantenir els laterals lleugerament més clars que la resta, ja que ajuden a potenciar el tall i a crear llum a la cara.

El serrell waft és un estil actual que afavoreix les persones amb rostres ovalats o allargats, beneficiats pel moviment que aporta aquest pentinat. Però a més de dissimular aquest tret facial, el serrell waft també pot ajudar les persones baixes a semblar més estilitzades.

És un look perfecte per a aquelles persones que volen arriscar-se a dur serrell per primera vegada, ja que si el resultat no els acaba de convèncer poden integrar-lo de manera senzilla amb la resta de la cabellera per deixar que creixi sense que es noti.

Els serrells waft s’inspiren en la tendència boho-chic dels anys 70, que també domina la moda actual, i solen ser una opció popular a les perruqueries per a la tardor i l’hivern.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari