Publicat el 23/10/2017

Un de cada cinc europeus sosté que els audiòfons són un dels cinc invents més importants de la història de la medicina, segons un estudi recent elaborat per l’Institut Nacional Francès de Sanitat i Investigacions Mèdiques. Això fa que els audiòfons siguin considerats un dels deu invents més importants de la medicina, segons aquest mateix estudi.

I és que tenir una bona audició és clau per tenir una bona qualitat de vida. Tan important que fins i tot un estudi islandès sostenia que les persones d’edat avançada amb pèrdua d’audició tenen un índex de mortalitat superior; en canvi, les persones amb pèrdua d’audició que utilitzen audiòfons tenen el mateix índex de mortalitat que les persones amb audició normal.

Per això és important que les persones revisem la nostra audició a partir dels 50 anys i que combatem tòpics obsolets sobre els audiòfons. Perquè els audiòfons d’última generació són petits ordinadors d’alta tecnologia i disseny exclusiu. Res comparat amb el que hi havia abans. Aquest canvi de concepte dels audiòfons és el que està ajudant a fer que les persones decideixin no resignar-se a sentir-hi malament i buscar una solució a la seva pèrdua auditiva.

Sabies que?

Jodie Foster, Rob Lowe, Halle Berry i Robert Redford són alguns dels famosos de Hollywood que pateixen pèrdua auditiva. Alguns d’ells han confessat que van trigar anys a buscar una solució.

A Espanya, dos grans de la gran pantalla, Santiago Segura i Pedro Almodóvar, pateixen tinnitus, els molestos xiulets en l’oïda.

Els professors corren més risc de patir pèrdua d’audició a causa del soroll de les aules.

Els pollastres tenen la capacitat de recuperar l’audició perquè poden regenerar les cèl·lules ciliades, que són les que es danyen amb la pèrdua auditiva.

 

Centre Aural Mataró

Deixa un comentari