Publicat el 08/06/2021

Tenir cura dels nostres ulls és fonamental per a la seguretat viària. Molts accidents de trànsit són provocats per errades de percepció, observació o per la pèrdua d’atenció visual. Ara, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha advertit que, des del confinament, la visió dels conductors ha empitjorat de manera considerable com a conseqüència de les hores passades davant de les pantalles.

Els oftalmòlegs fa temps que alerten dels efectes nocius de passar moltes hores mirant una pantalla com la de l’ordinador o el mòbil. Quan els nostres ulls es concentren a llegir o veure algun contingut en aquest tipus d’aparells disminueix el nombre de parpelleigs, fet que provoca sequedat ocular. L’edat accentua aquest problema, ja que amb el pas el temps els éssers humans redueixen la producció de llàgrimes que hidraten el globus ocular.

Per combatre aquests problemes, la DGT s’ha fet ressò de la regla del 20-20-lluny que ja aconsellaven molts oftalmòlegs. Consisteix en el següent:
Cada 20 minuts davant d’una pantalla descansa la vista 20 segons mirant al lluny.
Experts de la salut visual també aconsellen parpellejar de forma constant i no mirar molt fixament la pantalla sense obrir i tancar els ulls, ja que això fa que es ressequin.
Amb aquesta senzilla regla podrem agafar el volant amb la vista més descansada, la qual cosa ens donarà més seguretat a la carretera. Cal recordar, però, que és molt aconsellable fer una visita a l’oftalmòleg com a mínim un cop cada dos anys.

 

Redacció La Clau
Font: https://revista.dgt.es

Deixa un comentari