Publicat el 15/01/2019

Les rajoles en forma de petites plaques imbricades que recorden la pell dels peixos es van veure ja l’any passat com a nova tendència decorativa. Ara, les anomenades rajoles de sirena, d’escata de peix o de pell de drac, s’han convertit en les protagonistes de nombroses imatges que omplen les xarxes socials i evidencien que estan més de moda que mai. Prova d’això és Pinterest, que ja fa temps que ve ple d’imatges on es veuen aquestes rajoles d’inspiració àrab, però que funcionen també en altres estils com el nòrdic o el contemporani.

A Pinterest les fotografies mostren espais d’una aparença refrescant i exòtica que ens traslladen a ambients marins, però també moderns gràcies a la gran quantitat de colors disponibles. Les diferents mides en què poden trobar-se les rajoles ajuden a aportar una connexió amb l’espai exterior, canalitzant-lo en cada un dels elements necessaris que permeten que puguin ser utilitzades en un lloc o un altre. Així doncs, les trobem revestint parets i terres de cuines i cambres de bany i, fins i tot, a l’aire lliure.

El cert és que gràcies a la variada gamma de formes i colors en què poden trobar-se, les rajoles de sirena aconsegueixen vestir una estança gairebé per si sola. Així doncs, amb pocs complements es pot presumir d’un bany o d’una cuina únics.

Si t’animes a vestir les parets o el terra d’alguna cambra de casa teva amb aquest tipus de rajoles, amb prou feines et caldran més elements per guarnir-la, ja que una decoració amb elles dota els ambients de molta personalitat.

Recorda, però, que la forma ovalada d’aquestes rajoles transporta a ambients marins, i que si vols aconseguir un estil més contemporani has de fer servir colors neutres. Segons la forma de rajola d’escata de peix que triïs crearàs efectes diferents. Si et decantes per les més grans faràs que l’estança sembli més ampla, mentre que les més petites li donaran un aire retro.

Com ja hem dit, les rajoles de sirena no només s’han apoderat de les parets, sinó que també vesteixen els sòls, i són una excel·lent alternativa a les rajoles geomètriques. Si t’agraden els tons neutres pots aconseguir crear un ambient realment original i elegant.

El paper pintat és també una opció que ofereix la possibilitat de sumar-se a aquesta tendència de vestir les parets dels dormitoris o qualsevol altra cambra amb escates. Atès que es tracta d’una opció molt més econòmica que revestir les parets amb rajoles, si no tens clar si t’agradarà aquesta nova tendència pots provar primer amb paper pintat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari