Publicat el 06/09/2019

Un dels principals problemes dels retrovisors és que suposen un llast aerodinàmic per al vehicle i, per més estilitzats que siguin, no poden competir amb la lleugeresa d’una petita càmera. Conscients d’això, els fabricants fa temps que treballen per aconseguir que en els propers anys els retrovisors consisteixin en una petita càmera integrada en la pròpia carrosseria. Això no només suposarà una menor càrrega aerodinàmica, sinó que serà una millora en la seguretat, ja que en estar menys exposats no es veuran tan afectats per cops i rascades.

En l’actualitat els vehicles equipats amb aquesta nova tecnologia només estan disponibles a Europa i el Japó, ja que les legislacions de molts països no permeten que un vehicle circuli sense miralls retrovisors. Lexus va ser qui va equipar el primer cotxe amb càmeres retrovisores al món, que va posar-se a la venda ara fa un any al Japó, el primer país a autoritzar retrovisors digitals.

Després de l’aparició d’aquest model al mercat, han sorgit nous fabricants desenvolupant sistemes similars. Lamentablement, ara per ara és impossible que aquests models arribin a tots els mercats, per la ja esmentada prohibició en moltes legislacions.

Aquesta perspectiva, però, sembla que és a punt de canviar. Fa poc, l’Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres (NHTSA), organisme encarregat de revisar tots els vehicles que es venen al mercat nord-americà per assegurar-se que compleixen amb els requeriments mínims de seguretat, va anunciar que començaran les proves per a vehicles que utilitzen càmeres en lloc de miralls retrovisors.

Segons recull el web motor.es, «l’NHTSA se centrarà inicialment en els vehicles de turisme (passenger cars), i més endavant veurà com es comporta aquest sistema en vehicles més grans, com ara camions i camionetes».

Tal com continua explicant motor.es, si els Estats Units comencen a homologar aquests sistemes hi hauria tres mercats molt importants que permetrien aquesta tecnologia: el japonès, l’europeu i el nord-americà, fet que suposaria una acceleració en la implantació dels miralls digitals.

 

Redacció La Clau
Fotografies: Business Insider

Deixa un comentari