Publicat el 07/12/2017

Enoteca Maria és un restaurant de Nova York on s’ofereixen plats cuinats per àvies procedents de més de 30 països diferents. És el cas de la brasilera Lucia, la japonesa Yumi, l’argentina Carmen o la Mafuza de Bangla Desh.

La nonna Domenica, àvia de l’impulsor d’aquesta original proposta, Jody Scaravella, va ser qui el va inspirar a obrir les portes d’aquest restaurant fa poc més d’una dècada amb l’objectiu de compartir la cultura culinària familiar. Des de fa un any, a les pastes i pizzes que se serveixen a l’establiment es van sumar les carns i espècies d’altres països. Una experiència que el va animar a oferir cuina d’altres cultures, juntament amb receptes tradicionals italianes.

Tot i que no totes les àvies que treballen a Enoteca Maria tenen una llarga trajectòria com a cuineres, després d’haver rebut formació elles mateixes són ara les que ensenyen els seus secrets culinaris a través del projecte ‘entrenament de les nonne’ (iaies). Aquesta iniciativa té com a objectiu transmetre les tècniques i coneixements de generació a generació, però només a dones. L’única condició és que els assistents al curs no poden triar la nacionalitat de la xef.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari