Publicat el 24/02/2018

Quan s’acosta un període de vacances, als propietaris de gossos els assalta un dubte: què fem amb el gos? Deixar-lo a càrrec d’un familiar o amic, buscar unes vacances on puguem endur-nos el gos, o buscar residències canines?

La primera opció sempre és la família o els amics, però estarem carregant la nostra responsabilitat a una altra persona que no va escollir tenir gos. Si ens l’emportem amb nosaltres de vacances haurem de buscar molt bé el lloc on anar, fent-lo viatjar durant hores al cotxe, i cada dia caldrà passejar-lo, alimentar-lo i jugar-hi perquè no estigui avorrit, cosa a la qual molta gent no està disposada durant les seves vacances. Per què no donar-li també a ell unes vacances en una residència canina, on estarà amb més gossos i amb un personal que li dediqui tot el seu temps?

És important visitar-ne diverses abans d’escollir la definitiva per poder comparar quina s’ajusta més al que la nostra mascota necessita. Cal fer-ho amb antelació suficient per no quedar-nos sense plaça, i a més portar amb nosaltres el nostre company caní per veure com reacciona, l’entorn en què estarà i els cuidadors que se n’ocuparan.

Com més natural sigui l’entorn on estigui ubicada la residència, millor per al nostre gos, ja que li serà més fàcil adaptar-s’hi. Haurà de disposar de com a mínim uns vint metres quadrats d’espai propi, amb la seva caseta, la seva menjadora i l’abeurador. Les parcel·les, a més de tenir aquestes mínimes mesures, han de disposar de sol i ombra perquè el gos pugui escollir; a més, una parcel·la oberta 360 graus evitarà l’estrès, ja que visualment pot controlar tot el que l’envolta, i això ajuda a que estigui més relaxat. Hi ha d’haver personal les 24 hores del dia, així com assistència veterinària en cas d’urgència.

Un bon indicador de com estarà el nostre gos ens el donarà la resta de gossos que ja hi resideixen, fixant-nos en com es comporten amb els cuidadors del centre, si estan relaxats i si estan en bones condicions físiques.

Però quan tornem, qui ens dirà sobretot si ha estat bé o no serà el nostre gos, mantenint el mateix comportament, pes i aspecte general que tenia en deixar-lo.

 

Sergio Rodríguez, educador caní en positiu i responsable
de la Residència Canina la Masia

Deixa un comentari