Publicat el 24/09/2019

L’estiu té moltes coses positives, però el sol, el clor, la sal i altres factors tenen un efecte negatiu sobre la nostra pell, encara que tinguem la precaució de protegir-la de forma sistemàtica. L’exposició crònica a la radiació solar pot produir malalties com la queratosi actínica, precàncer cutani o carcinomes basocel·lular i espinocel·lular.

Per reparar el dany crònic es pot distingir entre tècniques orientades a mitigar el dany estètic i tècniques per millorar el dany patològic. Dins dels tractaments mèdic estètics, hi ha tècniques que redueixen les taques i la cuperosi, com la llum polsada intensa (IPL), i pílings de diferents tipus, la crioteràpia; l’àcid hialurònic també és un bon aliat per refermar zones flàccides pel càstig del sol i la gravetat.

Pel que fa a la part mèdica, cal tenir molt present el dany actínic, és a dir, l’acumulació del dany de l’ADN que pateixen les cèl·lules per l’exposició al sol, i que pot desencadenar lesions precanceroses com la queratosi actínica. Per sort existeix una molècula, la fotoliasa, que activada pel sol pot induir la reparació de l’ADN. També hi ha diferents antioxidants que s’inclouen en cremes antienvelliment amb aquest mateix objectiu.
Un 40 % de l’envelliment és genètic, però un 60 % es produeix pel sol, per la qual cosa el millor producte antienvelliment que pots afegir a la teva rutina diària és un protector solar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari