Publicat el 06/06/2022

Renovar el teu espai exterior en primavera pas a pas.

 

Si vols donar un aire nou al teu jardí o terrassa i no saps per on començar, aquí tens les pautes que donen els professionals per reformar aquest racó tan especial de la casa.

Tingues cura de la vegetació. Tant és si tens un jardí com un pati o un balcó amb jardineres: treure les fulles seques i arrencar les males herbes és el primer que has de fer. Si tens gespa, és important repoblar les zones que hagin perdut frondositat i començar a establir unes pautes de reg. Si no en tens, recorda que pots triar entre instal·lar gespa natural o artificial a la teva terrassa o jardí.

Tria vegetació nova. El segon pas és escollir les plantes que millor s’adaptin a les condicions climàtiques del lloc on vius. Per això, és molt important assessorar-se abans de col·locar-les. Si pots, aprofita per plantar arbres fruiters com pomeres, tarongers o figueres. També pots sembrar-hi herbes aromàtiques com romaní, menta, alfàbrega…

Jardins verticals. Quan no es disposa de terreny, aquesta és una bona opció. Només cal cobrir una paret o un mur de l’habitatge amb plantes. Avui dia hi ha nombroses alternatives que permeten fer-ho. Una de les millors és amb prestatgeries metàl·liques, ja que s’adapten a totes les necessitats. Com ja hem dit, perquè creixin de manera correcta cal triar sempre les espècies adequades.

El mobiliari. El toc final del nostre espai exterior són els mobles de jardí. Ens hem d’assegurar que siguin d’exterior, ja que estaran fets amb els materials adequats per resistir la intempèrie. Tot i així, els podem protegir amb protectors solars per a mobles.

Redacció La Clau

Deixa un comentari