Publicat el 01/03/2018

Els remeis casolans són un recurs per curar-te utilitzant els ingredients que pots trobar a la cuina de casa teva. Va molt més enllà d’una infusió; només el fet de llepar-te una ferida quan et fas mal ja és una cura.

Tot i que la medicina actual no té gaire en compte aquests recursos naturals, des de fa pocs anys hi ha gent que es comença a interessar per recuperar-los.

Refredat
Per prevenir-lo va bé beure’s un suc de taronja i llimona natural cada matí. O menjar-se un gra d’all cru al dia, fregat en una torrada, tallat damunt la verdura o a l’amanida. I, si ja s’està refredat, van bé les infusions de farigola, saüc i malva amb una mica de mel.

Quan es tracta d’un refredat amb molta secreció nasal, la millor ajuda és la ceba. Només cal tallar una rodanxa gran de ceba fresca, submergir-la ràpidament en un got amb aigua molt calenta durant un parell de minuts i retirar-la. Aquesta aigua es prendrà en petits glops durant el dia. I si a més damunt la tauleta de nit es col·loca una ceba partida a trossos, perquè durant la nit es pugui respirar l’olor que desprèn contínuament, ajudarà a millorar el refredat i la predisposició a patir-ne de nous.

Xarop de ceba. Per als refredats, tos i mal de coll

Ingredients: 1 ceba grossa, 8 cullerades de sucre morè de canya, 1 cullerada de mel, el suc d’una llimona.

Elaboració: en un pot que es pugui tapar bé, hi posem la ceba tallada a trossets molt petits, el sucre de canya, la mel i el suc de llimona. El tapem i el sacsegem com si féssim un batut per dissoldre bé el sucre i la mel amb el suc. Deixem el xarop reposar tota la nit perquè el suc de llimona i els sucres vagin absorbint tot el suc de la ceba. L’endemà el tornem a sacsejar i ja el podem colar per prendre (va bé colar només la quantitat que s’ha de beure per tal de deixar el xarop barrejat amb la ceba).

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari