Publicat el 01/04/2018

El rem és un exercici molt complet, ja que en la seva pràctica intervenen tant la part superior com la inferior del cos: braços, cames, pit, esquena i abdomen. En involucrar-se tants grups musculars de forma simultània, s’incrementa la demanda cardiovascular, fet que converteix el rem en exercici tant aeròbic com de tonificació. A més, el treball amb els músculs de l’esquena i l’abdomen afavoreix el seu enfortiment, i això ajudarà a millorar la postura corporal.

És una activitat de baix impacte per a les articulacions, de manera que es pot utilitzar en determinats casos de rehabilitació: permet millorar el to muscular i incrementar la mobilitat i la flexibilitat després d’una lesió, amb l’avantatge del seu baix impacte.

Ajuda a alleujar l’estrès gràcies a la seva naturalesa rítmica i al contacte amb l’aire lliure i l’aigua, on la sensació de llibertat i de tranquil·litat que s’aconsegueix és incomparable. També s’obtenen beneficis dels efectes positius del sol, sempre tenint la precaució d’usar la protecció solar adequada i d’hidratar-se de forma correcta.

En el rem hi ha moltes categories que es practiquen en equip, la qual cosa implica millorar la coordinació, ja que tots els membres de l’embarcació han de portar el mateix ritme. El fet que es realitzi en grup també afavoreix la socialització. A més, en buscar el lloc idoni per a la seva pràctica ens permetrà conèixer diferents paratges.

Abans d’iniciar-te en la pràctica del rem en qualsevol de les seves variants, és aconsellable realitzar algun curs d’iniciació per aprendre tant les tècniques necessàries com les mesures de seguretat que hem d’adoptar.

Es pot practicar rem en aigües tranquil·les i en aigües braves. Si el que agrada són els esports en aigües braves, s’ha d’optar pel ràfting, que consisteix en el descens d’un riu de muntanya en una embarcació sense motor, guiada pels tripulants mitjançant rems. Pel que fa a aigües braves, és al nord on trobem més opcions per a la seva pràctica, sobretot als Pirineus: el riu Gállego al Pirineu Aragonès o el riu Noguera Pallaresa al Pirineu Català.

 

Font: http://www.naturarla.es /remo
Redacció La Clau

Deixa un comentari