Reflexologia podal: sanar el cos mitjançant els peus | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/03/2020

La reflexologia aplicada als peus és una teràpia que ens pot ajudar tant a prevenir diferents símptomes i malalties com a aconseguir un equilibri físic i mental. Com el nom indica, aquesta tècnica es basa en la utilització benèfica dels reflexos que produeixen els massatges.

El cos humà està travessat, en sentit longitudinal, per deu meridians ―cinc a cada meitat del cos―, i en uns punts determinats dels peus es localitzen unes vies o canals nerviosos i energètics que connecten amb aquestes diferents parts del nostre cos. Per aquest motiu, en fer un massatge d’una manera específica, s’estimula el funcionament de glàndules, òrgans i músculs. Aquests estímuls que realitzen els terapeutes són aplicats amb els dits índex i polze.

Les sessions tenen una duració d’entre 40 i 50 minuts, segons la sensibilitat de la persona i la seva evolució.

Alguns dels beneficis generals que podem aconseguir amb aquesta tècnica de massatge són: alleujar l’estrès; activar la circulació sanguínia; afluixar les contractures; millorar la qualitat del son; activar el sistema immunològic; afavorir els mecanismes de depuració i l’eliminació de toxines; contribuir a la relaxació; combatre al·lèrgies, vertigen, lumbàlgies…

Aquest tipus de massatge, a més dels aspectes curatius, també ofereix un vessant sensitiu molt agradable. Això explica que no només estigui indicat en cas que calgui teràpia, sinó que tots podem permetre’ns el plaer de regalar-nos un massatge, o que ens en regalin un.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari