Publicat el 04/05/2017

Rascar, rascar  i seguir rascant. La tendència dels gats a gratar amb les ungles forma part de les pautes de comportament habituals d’aquests animals. És important diferenciar les pautes de comportament naturals de rascat de les alteracions o anomalies de comportament del nostre gat.

La presència d’un rascador a casa és molt important, ja que contribueix a disminuir l’estrès i influeix de manera positiva en l’activitat de marcatge del nostre gat. Aquests rascadors els podem trobar als centres especialitzats i estan fets de materials especialment dissenyats per suportar l’acció de gratar del nostre gat. Materials com fustes, cordes, cordills, teles…, tots ells preparats perquè el nostre gat esgarrapi i faci la seva posada a punt de les ungles. Trobem una gran varietat de formes i mides, amb les quals segons el que escollim cobrirem les necessitats bàsiques d’esgarrapar o li afegirem un contingut lúdic i d’entreteniment al nostre gat.

És important prevenir el rebuig del nostre gat al rascador, per aquest motiu cal tenir una mica de paciència al principi fins que s’acostumi a utilitzar-lo. En el moment que l’utilitzi podem premiar la nostra mascota amb llaminadures especials per a gats. També podem incrementar el seu interès pel rascador aplicant-hi un nou producte que ha sortit al mercat i que actua principalment per dues vies. En primer lloc, imita visualment les marques de gratar, i això porta el gat a interessar-se pel rascador. Per altra banda, el rascador desprèn unes feromones que imiten les feromones interdigitals que es generen en el moment de rascar i que aporten tranquil·litat i seguretat al nostre gat, convidant-lo a interessar-s’hi i fer-lo servir de manera més habitual.

L’elecció del lloc on col·locar-lo també és importantíssim, ja que cal posar-lo en l’indret de la casa on més temps acostumi a passar el gat. Allunyat del lloc de menjar i sobretot del lloc on el gat fa les seves necessitats, el menjador és un dels indrets preferits per col·locar el rascador. A més, si el col·loquem prop d’una finestra tindrem més possibilitats que el gat s’enfili al rascador per mirar l’exterior, ja que són animals molt tafaners i observadors.

Aquests rascadors han de ser resistents i robustos, ja que no han de caure ni trontollar quan el gat s’hi pugi, o si no pot generar-se en ell un efecte de por que produeixi un efecte contrari al desitjat.

Així doncs, si decidim tenir un gat a l’interior del nostre habitatge és important adequar tots els estris necessaris perquè es trobi en un espai agradable i divertit, i un dels més importants és un rascador perquè pugui desenvolupar les seves necessitats de marcatge i exercitar-se alhora.

 

 

Natur Center

Deixa un comentari