Publicat el 14/03/2017

Si estem pensant a donar un nou aspecte al disseny interior de la nostra llar, revestir les parets o els paviments amb rajoles és una idea perfecta que ofereix múltiples possibilitats.

Aquestes són algunes de les propostes i tendències més actuals:

Jugar amb els colors. Les composicions de rajoles que ofereixen contrast entre les seves tonalitats es posicionen com una forma atractiva de col·locar els mosaics. També s’imposa la gradació de grisos, des dels tons freds als més suaus del gris i del beix, passant pels tons pissarra.

Inspiració tèxtil. Les col·leccions de ceràmica recents evoquen brodats artesanals, teles com el setí, el vellut o el tweed i els estampats ètnics. El patchwork també inspira els revestiments que aconsegueixen aquest efecte en col·locar en un mateix espai rajoles de diversos colors i dissenys.

Línies i figures geomètriques. L’enrajolat hexagonal i els dissenys lineals formen part de les noves col·leccions ceràmiques. Donen profunditat i moviment a les parets i transformen completament l’espai. Una bona idea és revestir una paret llisa amb aquest tipus de rajola i deixar al descobert una part.

Formes variades. El ventall de siluetes i formes s’exagera per trencar amb la uniformitat de les línies rectes de les rajoles. Els mosaics rodons es perfilen com la millor aposta per a estances petites, com les cambres de bany. Les rajoles de poc gruix i molta grandària s’utilitzen per cobrir grans superfícies i fer sensació de continuïtat.

Imitar la pedra natural o el formigó. Les rajoles que simulen materials com el maó, el morter o la pedra ofereixen múltiples possibilitats de decoració. Cal tenir en compte, però, que no van bé en totes les estances. Per exemple, la ceràmica que imita l’aparença de la pedra natural és idònia per als sòls, però no per a tots: els millors són els del bany i la cuina.

Influència tropical. Els dissenys exòtics s’imposen en les col·leccions de ceràmica. Una base de rajoles pràcticament blanca cobra vida gràcies a l’exuberància i l’acoloriment d’un mural amb vegetació. Això ajuda a crear espais alegres i paradisíacs dins de casa, ja sigui el saló, el dormitori o el rebedor.

Toc industrial. Els paviments hidràulics presenten noves alternatives que busquen diferenciar-se de l’acabat al patchwork. Els més populars seran els dissenys d’estètica industrial, però també, en una versió més discreta, els que combinen les formes geomètriques i ornamentals.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari