Publicat el 23/11/2017

La paraula ‘quiropràctica’ prové del grec ‘praxis’, que significa ‘tractament o pràctica’, i ‘cheir’, que significa ‘amb la mà’. És a dir, tractament manual, tractament amb les mans.

És una teràpia natural que sense recórrer a fàrmacs ni a la cirurgia reforça la resistència de l’organisme enfront l’estrès, corregint i prevenint els desequilibris del cos mitjançant l’ajustament quiropràctic, una manipulació manual de les vèrtebres específica d’aquesta tècnica. L’ajustament ràpid i precís transmet una sensació de benestar gairebé instantània.

Per un costat, aquest ajustament minimitza les interferències nervioses que dificulten la comunicació entre el cervell i la resta del cos, i per l’altre exerceix un efecte revitalitzant, estimulant el sistema nerviós i l’organisme en general.

Tensió mental: la columna vertebral és un òrgan sofisticat i d’altíssima precisió, molt resistent i flexible. Es tracta d’un complex entramat de nervis i connexions subtils que a més protegeixen la medul·la, considerada una extensió del cervell. Segons la quiropràctica, la tensió mental s’acumula a l’organisme tant en l’àmbit físic com químic, i incideix directament sobre la columna i el sistema nerviós. De fet, en la quiropràctica es determina la salut a partir de la capacitat per interpretar i adaptar-se a les tensions de l’entorn.

L’esquena és un focus habitual de tensions. El quiropràctic la coneix a fons i les allibera mitjançant manipulacions molt precises. Les sessions són breus i es repeteixen periòdicament en funció dels problemes que presenta cada persona.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari