Publicat el 14/09/2023

Quins són els millors revestiments per al bany.

 

Abans d’instal·lar els sanitaris i el mobiliari, és important prestar atenció als materials que s’encarregaran de revestir les parets i el terra de la cambra de bany. Com que es tracta d’una zona que reté molta humitat, no serveix qualsevol material. Segons els experts, els millors seran aquells que compleixin una sèrie d’objectius funcionals.

Pedra natural. Marbre, pissarra, granit, travertí… són materials perfectes per a revestiments de terres i parets. Tot i que implica una inversió econòmica més gran, l’acabat de la pedra és inigualable tant des del punt de vista estètic com funcional.

Enrajolat. Les tradicionals rajoles s’han modernitzat i podem trobar-les en tota mena de formes i colors; fins i tot, amb una textura similar a la d’altres materials com la fusta o el maó. És una de les opcions més econòmiques i, a mes, és fàcil d’instal·lar, resisteix bé la humitat i el seu manteniment és molt simple.

Ciment polit. Va començar a utilitzar-se en banys moderns i avantguardistes, però s’ha acabat imposant i cada vegada s’utilitza més en les reformes. És un revestiment continu, sense juntes, que aguanta el contacte directe amb l’aigua. Ofereix una estètica moderna i única en qualsevol superfície i el seu manteniment és molt senzill.

Fusta. Actualment s’han desenvolupat tècniques i tractaments que permeten que aquest material es pugui emprar sense problema a la cambra de bany. La fusta és perfecta per crear un ambient de relaxació i pau en aquest espai de la casa. Abans d’instal·lar-la, però, convé que ens assessorem bé sobre quin tipus de fusta respon millor a la humitat i quin manteniment necessita. Una altra opció és instal·lar fusta artificial; en aquest cas, haurem de triar un laminatge de qualitat i alt rendiment.

Pintura. Ha de ser específica i complir certs requisits perquè sigui eficaç. El més important és que sigui hidròfuga, és a dir, que eviti la humitat. Un esmalt sintètic amb tefló pot ser una bona alternativa. És molt aconsellable que abans d’aplicar la pintura definitiva fem servir una imprimació acrílica. D’aquesta manera, taparem els porus i aconseguirem que la pintura es fixi millor.

Vinílics. Com que està compost de policlorur de vinil (PVC), el paper adhesiu de vinil és molt resistent a l’aigua i fàcil de netejar. Altres avantatge són que la seva instal·lació és molt senzilla i que hi ha infinitat de dissenys disponibles. Això sí, hem de tenir precaució amb aquest material, perquè es pot decolorar si li dona directament el sol i els mobles pesants o esmolats poden fer-lo malbé.

 

Redacció La Clau

 

Deixa un comentari