Publicat el 19/01/2023

Quins problemes de salut comporta menjar ràpid?

 

Una alimentació saludable no depèn només dels aliments que componen la nostra dieta: s’ha demostrat que menjar de pressa i no mastegar bé augmenta el risc d’obesitat i altres trastorns metabòlics.

 

Una alimentació saludable no depèn només dels aliments que componen la nostra dieta: s’ha demostrat que menjar de pressa i no mastegar bé augmenta el risc d’obesitat i altres trastorns metabòlics.

Endocrinòlegs, nutricionistes i dietistes expliquen que si no masteguem bé els aliments, la majoria passen gairebé sencers a l’estómac, cosa que alenteix la digestió i impedeix que n’obtinguem tots els seus beneficis. És molt important, asseguren, menjar porcions petites, ja que així la masticació serà més fàcil i profitosa.Molts estudis demostren que la velocitat de la ingestió està relacionada amb el risc d’obesitat i, en conseqüència, de malalties com la diabetis o la hipertensió. I és que si mengem ràpid, el cervell no té temps d’enviar el senyal de sacietat i acabem menjant més quantitat de la necessària. En canvi, mastegar a poc a poc proporciona al cervell el temps suficient perquè enviï els senyals adequats a fi que l’organisme entengui que s’ha de preparar per pair els aliments.

Menjar amb presses i no mastegar bé els aliments comporta, a més, problemes com ara distensió abdominal, flatulència i esadesa. I si tenim alguna malaltia digestiva, menjar ràpid podria empitjorar-la.

Redacció La Clau

Deixa un comentari