Publicat el 08/12/2017

Cada cop són més els qui opten per fer un rentat de cara al seu habitatge en comptes de comprar-ne un de nou. Però, encara que una reforma pugui semblar molt senzilla a primera vista, és recomanable no precipitar-se i informar-se bé abans de començar una reforma integral.
Si volem fer una reforma de caràcter integral en el nostre habitatge, no oblidem seguir aquestes pautes:

  1. Tingueu clares les necessitats dels habitants. És molt important mentalitzar-nos que qui fa la vida en l’habitatge som nosaltres i no els nostres pares, amics i coneguts. Abans de contactar amb ningú, cal tenir definit i anotat el que volem. Un cop fet això, l’arquitecte o decorador triat serà qui s’encarregui de trobar les solucions que convinguin.
  2. Esbosseu una nova distribució. Quan tinguem clar què és el que necessitem, hem de buscar una nova distribució dels espais. Per a això podem ajudar-nos d’alguns esbossos, o fer servir aplicacions gratuïtes a Internet amb les quals configurar a grans trets la reforma.
  3. Calculeu les despeses de l’obra. Contactar amb professionals quan encara no se sap si el pressupost arribarà per a totes les obres no és aconsellable. El millor és utilitzar un calculador de reformes gratuït per tal de saber el preu al moment.
  4. Cerqueu un professional. Hi ha moltes vies per poder contactar amb multitud de professionals. Parleu amb ells, informeu-vos dels serveis que ofereixen i reviseu algun treball que hagin realitzat. Trieu tres o quatre professionals per tal de tenir diversos pressupostos per comparar i poder escollir el que més s’ajusti als vostres requisits.
  5. Compareu pressupostos. Reviseu tota la documentació i comproveu que els pressupostos lliurats estiguin pressupostant el mateix, per poder comparar tots els professionals en les mateixes condicions.
  6. Signeu el contracte d’obra. Aquest document garanteix la qualitat dels treballs i els materials i estableix un termini d’acabament de les obres. Així tindrem més tranquil·litat durant el desenvolupament i execució de la reforma.
  7. Permisos i llicències. Abans de començar les obres hem d’obtenir tots els permisos i llicències que siguin necessaris. L’empresa que contractem ha d’ajudar a gestionar-los, i per això és imprescindible triar un bon professional, ja que ens podrà informar i ajudar a realitzar aquests tràmits.
  8. Participeu en el desenvolupament de les obres. Hem de ser part activa de la reforma. Encara que tinguem al nostre costat un bon professional hem d’estar pendents de com es va desenvolupant l’obra. De vegades, a mesura que es va construint pot no agradar el resultat, i hem d’expressar el que no ens agrada o convenç abans que estigui acabat el treball.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari