Publicat el 11/02/2022

Quina forma de celles va millor amb cada rostre?

 

En funció de com les portem, les celles poden jugar a favor nostre o bé potenciar defectes facials i d’expressió. Per això, els entesos diuen que hem de dibuixar-les de forma adequada, tenint en compte la simetria de la nostra cara, ulls i parpelles.

Diuen que la clau d’una mirada de cinema és a les celles, així que si volem presumir d’un rostre cinematogràfic, haurem de dissenyar la forma que més afavoreixi el nostre tipus de cara.

Rodona. Cal que les celles estiguin en ascensió per aconseguir que estilitzin l’oval facial i li donin més projecció. L’ideal és dissenyar-les en forma ascendent.

Allargada. El més indicat per a aquest tipus de rostre són les celles rectes i horitzontals, ja que faran que s’escurci òpticament i es vegi una mica ovalat.

Quadrada. En aquest tipus de cara, les celles han de trencar la monotonia dels trets facials, aixecant la mirada i relaxant una mandíbula marcada en excés. Això s’aconsegueix dissenyant-les en forma de triangle.

Ovalada. Els rostres ovalats són els que més fàcil ho tenen, ja que totes les formes de celles els queden bé. Tot i així, s’aconsella optar per un angle suau, que emmarqui la cara a la perfecció.

Cor. La missió de les celles en aquesta classe de rostres és escurçar visualment el front i potenciar la zona de la barbeta. Això s’aconsegueix amb unes celles fines, curtes, arrodonides suaument i una mica més primes cap als extrems.

Els especialistes en maquillatge i bellesa aconsellen a més que, si tens el rostre petit, portis les celles fines i poc poblades per tal que no li treguin protagonisme a la mirada.

Redacció La Clau

Deixa un comentari