Publicat el 18/10/2021

Un moble bàsic en el nostre saló és, sens dubte, la taula de centre, ja que ocupa un lloc molt destacat de l’espai. Per guiar-nos a l’hora d’escollir-ne una de dimensions adequades, decoradors i interioristes ofereixen aquests consells:

Mida. És fonamental analitzar l’espai de què disposem, ja que això determinarà la grandària de la taula. Es recomana que la seva longitud no sigui inferior a la meitat del sofà, així com deixar entre 40 i 50 cm al voltant de la taula per poder moure’s amb comoditat. Tingues en compte que per a sales petites es recomanen les formes rectangulars i ovalades, mentre que les quadrades o rodones serien per a salons grans i amb diversos llocs on seure.

Alçària. La taula de centre ha de tenir una alçària que no sobrepassi la del sofà per evitar de perdre visibilitat i generar amplitud en l’espai. Si en determinats moments volem guanyar alçària, podem optar per les que es poden elevar. En aquest sentit, és important determinar quin és l’ús que donarem a la taula i tenir en compte l’estil de la decoració. Les taules baixes afegeixen un toc minimalista i modern, mentre que les taules niu són una opció excel·lent per jugar amb diferents altures i utilitzar-les segons convingui.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari