Publicat el 13/07/2022

La neteja del cotxe és tot un art. Sovint, la manca de temps per dedicar-nos-hi fa que ho anem deixant de banda, fins al dia que ja ni reconeixem el color del nostre vehicle.

 

Per facilitar-nos la necessària neteja de l’automòbil, disposem de diverses opcions; les més conegudes són el rentat a pressió i l’autorentat. Però quins són els avantatges i inconvenients de cada sistema?
Tenir cura de la neteja del teu vehicle va molt més enllà de l’estètica, segons expliquen els entesos en aquesta matèria: evita que la brutícia afecti el rendiment dels fars, els sensors i les càmeres del cotxe.
Entre els avantatges del rentat a pressió hi ha que és més econòmic. També, que gairebé no afecta la pintura del vehicle, s’incideix sobre la brutícia persistent de la carrosseria i alhora es poden netejar els baixos i les rodes. Si la carrosseria està en mal estat, però, cal tenir cura que la pressió de l’aigua no faci saltar les restes de pintura deteriorada. Abans d’aquest rentat, els experts aconsellen repassar la carrosseria a la recerca de danys i, si cal, tractar-los específicament amb els productes adients. Pel que fa als vidres, el millor és utilitzar un netejavidres per a la part exterior, i per a l’interior un producte que no deixi rastre.

Quant a la neteja del cotxe en un túnel de rentat, és l’opció més còmoda i senzilla: només cal posar el vehicle en la posició indicada i deixar que la màquina faci la seva feina. La majoria de rodets que entren en contacte amb la carrosseria per eliminar la brutícia estan fets amb un material semblant a les fibres tèxtils, així que si estan preparats amb el reg adequat, no han de suposar cap perill per a la pintura de la zona. Per evitar desperfectes que puguin aparèixer per altres motius, com ara restes de sorra que ocasionin petites esgarrinxades, la millor opció és fer un rentat previ del cotxe abans de portar-lo al túnel.

A més dels sistemes de pressió o autorentat, hi ha altres maneres de rentar el cotxe. Un és el de tota la vida: a mà. Demana més temps i dedicació, però dona molt bon resultat. Un altre és el rentat ecològic o en sec, una neteja integral, totalment a mà, en la qual no es fa servir aigua, sinó productes ecològics i biodegradables. Fins i tot, en algunes estacions es troben túnels sense rodets: un sistema en el qual els vehicles es pugen a una plataforma i passen per sota d’un arc del qual surt aigua a pressió.

Quin és el millor sistema de rentat per al teu vehicle és una decisió que hauràs de prendre segons la teva experiència i percepcions, havent valorat les diferents variables que cada sistema imposa.

 

Redacció La Clau
Font: neomotor.sport.es

Deixa un comentari