Publicat el 21/06/2022

Quan escollim una piscina és important definir el tipus de revestiment que volem.

 

Encara que no sempre cal cobrir-les, els experts ho recomanen per tal de tenir una piscina perfecta.

És important triar un revestiment de piscina adequat, ja que afectarà la seva hermeticitat, l’acumulació de brutícia i el manteniment.

El primer que haurem de tenir en compte és el tipus de piscina i el pressupost que tenim. Al mercat es poden trobar materials diversos, cadascun amb propietats i característiques molt específiques:

Rajola. Ofereixen una gran versatilitat per formar dibuixos i motius decoratius. També proporcionen una bona impermeabilitat i la seva col·locació és força senzilla. Després de la pintura, és l’opció més econòmica. Amb el pas del temps, les rajoles es poden desprendre o perdre el color original, per això se’n recomana un manteniment anual.

Gressite. És impermeable, decoratiu i fàcil d’instal·lar. I, com que és un material vitri, ofereix més resistència i durabilitat. Això és molt útil en piscines que experimenten diferències de temperatura extremes al llarg de l’any. A més, es pot trobar en una àmplia paleta de colors, cosa que permet generar infinitat de dissenys. Aquest material té força durabilitat i, encara que és més car que la rajola, a la llarga ens pot compensar.

Liner o làmina armada. S’adapta molt bé a qualsevol piscina, té una gran resistència i una llarga vida útil. Aquest material és 100 % impermeable i és molt fàcil de mantenir. A més, es fabrica en diferents acabats i colors. És imprescindible que el col·loqui professional especialitzat a fi d‘evitar que apareguin bombolles o petites fuites.

Pintura. Les pintures especials per a l’interior de la piscina són l’opció més econòmica. Es recomana fer servir pintura de porus obert, que s’haurà de repassar amb una capa de pintura de porus tancat per segellar el color triat. El manteniment d’aquest tipus de revestiment és molt freqüent i a la llarga pot resultar molt costós.

Fibra de vidre. Un material de gran durabilitat i resistència. Té una vida útil d’uns 20 anys. És impermeable i molt resistent a les fuites d’aigua. Entre els seus principals avantatges destaca que, com que no té juntures, els productes químics i la brutícia no queden incrustats. A més, és molt fàcil de netejar.

Acer inoxidable. És un dels darrers materials creats per al revestiment de piscines, i com que no és porós impermeabilitza molt bé. Les peces es col·loquen soldades i és molt difícil que hi puguin sortir fissures. Aporta a la piscina un aire industrial molt actual. El seu inconvenient és el preu, però a llarg termini resulta econòmic perquè la seva vida útil és molt llarga.

Abans de decantar-se per un material o altre, els experts aconsellen triar l’estètica que millor s’adapti a l’espai exterior, optar pel material més resistent i impermeable i tenir en compte el tipus de manteniment.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari