Publicat el 25/04/2017

La queratina és la proteïna que compon el cabell quasi en la seva totalitat. Es pot dir que més del 95 % del cabell està compost per queratina. També es un component clau de les ungles, les dents i la capa superior de la nostra pell.

La queratina és la responsable de protegir l’interior dels cabells, alhora que influeix en el seu color i brillantor. Les seves cèl·lules són les que formen la cutícula, confeccionant una mena d’entramat de filaments que protegeixen l’exterior de la tija capil·lar. D’aquesta manera, es podria dir que la queratina és l’estructura que fa que el cabell sigui tan fort, ferm, elàstic i resistent malgrat la seva mínima densitat d’una dècima de mil·límetre.

Els agents ambientals, els tractaments mecànics com el raspallat i els treballs químics com els tints i els desarrissats poden ser els causants d’un canvi notable en l’estructura del cabell, deixant-lo sec, permeable, fràgil i trencadís. A més, a mesura que passa el temps el cabell va envellint, fet que ens va portant cap a una pèrdua progressiva tant de cabell en si com de queratina, amb la qual cosa minven les virtuts que aquesta aporta al cabell: brillantor, resistència, elasticitat, torsió i força.

Els tractaments a base de queratina són molt populars, ja que tant els que es realitzen a casa com a la perruqueria donen molt bons resultats. La queratina s’utilitza per hidratar i allisar el cabell amb l’avantatge de no provocar danys al cuir cabellut. L’aplicació de queratina al cabell també aconsegueix enfortir-lo i reparar-lo, evitant d’aquesta manera que es trenqui.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari