Publicat el 28/07/2017

El sushi és un plat d’origen japonès el nom del qual es compon de dos termes, ‘su’ (vinagre) i ‘shi-meshi’ (arròs), que donen com a resultat un ‘arròs avinagrat’. Tal com explica la pàgina del Ministeri d’Agricultura, Medi Ambient i Pesca del Japó, aquests són dos ingredients fonamentals en l’alimentació nipona. En aquest país existeixen moltes varietats d’arròs que es diferencien quant al sabor, aroma i textura. Però no ens confonguem, aquesta paraula no fa referència a un sol tipus d’aliment, sinó que en general s’acompanya amb sèsam, salmó, tonyina, gambes, ou, pollastre, verdures…

Els productes frescos que generalment acompanyen l’arròs no han de ser forçosament crus: s’inclouen també preparacions fregides, al vapor o marinades. És a dir, que el nom de ‘sushi’ es refereix a la preparació de l’arròs, i que l’acompanyament, que si bé és important i rellevant pel que fa al sabor, no fa el plat en si. N’hi ha de tantes classes i amb tants ingredients per acompanyar-lo que les combinacions són infinites. Es tracta d’un d’aquests plats que agraden per igual a vegetarians i carnívors.

Els dos tipus més comuns de sushi són l’enrotllat i l’amassat, és a dir, makis i nigiris, en les seves diferents varietats.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari