Publicat el 06/11/2017

Quan arriba l’hivern i les hores de sol es redueixen, moltes persones acostumen a traslladar l’estenedor portàtil a l’interior de l’habitatge. Una pràctica desaconsellable, ja que pot suposar un risc greu per a persones amb asma o derivar en algunes malalties respiratòries, segons alerten diverses investigacions.

Un estudi realitzat el 2014 al Centre Nacional d’Aspergilosis de Manchester va demostrar que la roba acabada de sortir de la rentadora conté gairebé dos litres d’aigua que s’allibera en l’ambient. Els fongs que creixen en aquestes condicions humides poden causar danys en persones amb sistemes immunes debilitats o danyats, com els pacients amb càncer sotmesos a quimioteràpia o els malalts de sida.

Un altra investigació feta al Regne Unit el 2012 va posar de manifest que col·locar diverses peces dins d’una estança pot causar problemes a les persones amb asma, rinitis i altres al·lèrgies, ja que la humitat que alliberen les peces posades a assecar fa que proliferin els àcars de la pols.

Els experts alerten que posar la roba en els radiadors augmenta el nivell d’humitat en un 30 % i crea les condicions ideals per al desenvolupament de fongs i floridura. És per això que recomanen seguir quatre senzills consells per reduir el temps d’assecat, si no tenim assecadora:

  • Col·locar les peces separades en l’estenedor. Així tindran més corrent d’aire i no es contagiaran de la humitat de la resta.
  • Eixugar bé la roba. Cosa que permetrà que s’assequi més ràpidament.
  • Donar la volta a la roba més gruixuda. Les peces com texans o dessuadores convé estendre-les del revés. Un cop que una part deixi d’estar humida, la girarem de nou.
  • Utilitzar l’assecador de cabell per a peces petites. Un sistema només vàlid per assecar mitjons o roba interior.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari