Publicat el 27/09/2018

Quan s’obre el congelador, es veu una etiqueta amb estrelles a la porta o en algun dels calaixos. Què signifiquen?

Les estrelles indiquen el poder de congelació. Com més gran és el nombre d’estrelles, més baixes són les temperatures que l’electrodomèstic pot aconseguir, i més ràpid —i per tant de forma més segura— pot congelar els aliments.

Això passa perquè el fred evita que es multipliquin els microorganismes, i en aquestes condicions els aliments no s’alteren i es poden conservar en perfecte estat durant molt més temps.

Segons les temperatures a què poden arribar, se’ls assigna un determinat nombre d’estrelles:

Una estrella (*): arriben a la temperatura de -6 ºC. El límit de conservació dels aliments ja congelats és d’una setmana.

Dues estrelles (**): arriben fins a -12 ºC- Permeten la conservació òptima dels aliments ja congelats fins a un mes.

Tres estrelles (***): arriben a la temperatura de -18 ºC, però no poden refredar més. Permeten unes condicions adequades de conservació d’aliments que s’han adquirit congelats. En el cas de congelar-los a casa, cal tenir en compte que el temps de congelació serà lent, encara que si es realitza en les condicions correctes gairebé no hi ha riscos sanitaris.

Quatre estrelles (****): amb 4 estrelles, el congelador garanteix sempre una temperatura per sota de -18 ºC, podent d’arribar a temperatures de -22 ºC, -24 ºC o fins i tot més baixes. Això assegura un manteniment perfecte dels aliments i permet congelar productes frescos sense risc i de forma ràpida.

Cada estrella significa una capacitat de congelació de -6 ºC. L’ideal és que els aliments frescos es congelin a temperatures inferiors a -18 ºC, motiu pel qual un congelador domèstic hauria de tenir 4 estrelles.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari