Publicat el 22/02/2021

La decisió de tenir un animal a casa ha de ser molt meditada, perquè hem d’estar segurs que li proporcionarem tot allò que necessita. En el cas dels ocells cal tenir presents aquestes consideracions:

Mida. Pensa quin espai de la casa destinaràs al teu ocell, i recorda que les aus grans requereixen gàbies molt voluminoses. En funció d’això, pots decantar-te per un ocell de mida gran (lloro, guacamai o cacatua), mitjana (cotorra o nimfa), o bé petita (canari, periquito, cadernera, agapornis o diamant). Tingues en compte que com més gran sigui l’au, més hores necessitarà passar fora de la gàbia per estar sa.

Gàbia. Ha de tenir les mesures necessàries perquè l’ocell no s’estressi i tingui espai suficient per batre les ales. L’ideal és que sigui almenys dues vegades més gran que les seves ales estirades. Tot i així, mira de treure’l a diari en la mesura que sigui possible. Els ocells són molt actius i necessiten volar o, si més no, moure’s. És convenient que disposi de diversos pals o zones de suport, i que la seva superfície sigui rugosa per facilitar el desgast de les ungles. La gàbia ha de romandre sempre neta i desinfectada.

Ubicació. Busca un lloc de la casa on l’au es trobi còmoda i sense estrès. La ubicació ideal és un entorn silenciós, ben ventilat, amb vistes a l’exterior i llum natural. Evita els celoberts o llocs de pas, amb poca estimulació o molt soroll.

Temps d’adaptació. És molt recomanable donar la benvinguda a casa a l’ocell en un dia tranquil i silenciós. Un cop se senti relaxat en el seu nou ambient, pots deixar que altres persones s’acostin a la seva gàbia.

Alimentació. La dieta de les aus ha de ser l’adequada per a la seva espècie, ja que cadascuna té les seves necessitats específiques. El veterinari t’indicarà quina convé al teu ocell i quins són els productes que li van millor.

Veterinari. Un veterinari aviari o un especialista en aus exòtiques t’ajudarà a mantenir sa el teu ocell i a proporcionar-li la nutrició adequada.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari