Publicat el 14/03/2022

A diferència dels llits estàndard, que tenen una base separada, els continentals fusionen capçal, somier, canapè abatible o calaixos, matalàs i fins i tot potes en una mateixa peça. Què és un llit continental i per què triar-lo? Es caracteritzen per la seva robustesa, elegància i funcionalitat, i perquè en el seu disseny es poden incloure tota mena d’acabats.

 

La possibilitat de poder escollir-ho tot en una sola vegada converteix els llits continentals en una opció a tenir en compte. Els decoradors asseguren que són perfectes per a dormitoris clàssics i sofisticats, sobretot si els triem en tons com el marengo, el verd ampolla o el granat. També queden molt bé en els d’estil Mid-century, inspirats en l’estètica dels anys 50. En aquest cas, expliquen, cal vestir-los amb tèxtils que aportin elegància i sofisticació, com el vellut o el llit, en colors clars.

Un factor important per decantar-se per aquest tipus de llits és que el focus d’atenció no es posa només en el capçal, sinó en el moble sencer, que es veu compacte i harmònic. Això es deu al fet que l’entapissat pot cobrir-lo per complet i dona una sensació de conjunt molt més elegant que quan es compren per separat les diferents parts del llit.

Pel que fa a les dimensions, encara que sembli que els llits continentals són molt voluminosos, actualment es poden trobar al mercat models que s’adapten a dormitoris amb poc espai. A més, si n’escollim un amb calaixos d’emmagatzematge, tindrem un armari horitzontal on poder guardar edredons, coixins, mantes, abrics, sabates, etc.

També és important destacar que els llits continentals de matrimoni ofereixen la possibilitat de triar somiers i matalassos diferents perquè cada membre de la parella dormi en el seu.

Redacció La Clau

Deixa un comentari