Publicat el 04/04/2019

La kinesiologia holística és un mètode de diagnosi i tractament no invasiu, còmode i eficaç que localitza i tracta l’origen dels desequilibris de l’organisme. D’aquesta manera desapareixen els símptomes, es recupera la salut i el pacient millora la seva qualitat de vida.

La tasca del kinesiologia resulta eficaç tant per eliminar símptomes des de l’arrel com per realitzar una revisió general de salut.

El terme Kinesiologia prové de la paraula grega kinesis, que significa moviment.

Com treballa el kinesiòleg?
Amb el pacient estirat en una llitera, el cinesiòleg se centra en el moviment involuntari de la cadena de músculs del braç, i en com reaccionen estirant-se o escurçant-se davant determinats estímuls. Aquests estímuls són molt variats: vitamines, minerals, aminoàcids, aliments, emocions… En una sessió se’n testen una gran quantitat.

Quan el pacient contacta amb l’estímul, el cinesiòleg realitza el test AR (arm reflex, o reflex dels braços), que mostra si el cos reacciona donant senyals de carència o d’excés.

Quan es produeix el desordre?
La majoria dels desequilibris de l’organisme són provocats per aquestes carències o excessos. És a dir, els desequilibris es produeixen per la falta de vitamines, minerals o aminoàcids, o per l’excés de toxines que acaben afectant l’equilibri de la flora intestinal, que es manifesta amb símptomes variats com ara problemes de càndides, al·lèrgies, intoleràncies alimentàries…

El desequilibri emocional és un altre camp generador de desordre, atès que una alteració en el sistema nerviós central o un bloqueig emocional genera estrès, ansietat, insomni, depressió…

És important tenir en compte que la salut depèn de l’estabilitat del nivell energètic, de l’estat emocional, de l’equilibri químic i de la correcció òssia i muscular de la persona. Tots aquests camps estan relacionats entre si, i un desordre en qualsevol d’ells afecta els altres.

Com ajuda la kinesiologia a recuperar l’equilibri?
El test de les cadenes musculars permet al cinesiòleg localitzar el focus del desequilibri i recomanar el tractament més adient per a cada cas.

Els tractaments sempre estan enfocats des de la medicina natural a través de vitamines, minerals, aminoàcids, fitoteràpia, sals de Schüssler, consells alimentaris, flors de Bach, integració emocional, musicoteràpia, cromoteràpia…

La kinesiologia és molt útil com a suport i ajuda en dietes per aprimar o addiccions (alcohol, drogues, tabaquisme). En aquests casos es treballen els diferents estats emocionals amb flors de Bach, que es personalitzen a través del test kinesiològic.

L’objectiu del cinesiòleg és reequilibrar la salut tant física com emocional i retornar a la persona la seva energia vital.

 

Lucía Estévez

Deixa un comentari