Publicat el 26/03/2024

Què és la dermatofàgia?

 

Es tracta d’un trastorn que involucra l’acte compulsiu de mossegar-se o menjar-se la pell dels dits, les ungles i els llavis

La dermatofàgia és considerada un trastorn del control dels impulsos i està relacionada amb altres desordres relacionats amb el comportament, com el trastorn obsessivocompulsiu. Les persones que la pateixen tenen l’hàbit de mossegar-se o arrencar-se la pell al voltant de les ungles, els dits o els llavis, o qualsevol àrea on n’hi hagi. Aquest comportament pot ser perjudicial per a la salut i el benestar de la persona, ja que pot provocar ferides obertes, dessagnament, cicatrius i, en casos greus, infeccions.

La gravetat d’aquest trastorn pot variar i depèn de diversos factors, com la intensitat de la conducta, la freqüència dels episodis o l’impacte emocional i funcional en la vida de la persona afectada. En alguns casos, la dermatofàgia pot ser un hàbit lleu i ocasional que no causa un mal significatiu, mentre que en d’altres pot ser més greu i tenir conseqüències més serioses.

Es tracta d’un trastorn relacionat amb l’ansietat i l’estrès i, si la persona no pot controlar la conducta de manera voluntària, l’afectació pot acabar adquirint un caire perillós. La solució és visitar un psicòleg per poder tractar aquest problema.

Mujerde10.com/AMIC 

Deixa un comentari