Què és el Seitai? | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 29/03/2019

El Seitai és una cultura de vida orientada al benestar de la salut, que es basa en pràctiques senzilles relacionades amb el moviment espontani i revitalitzador. Aquest moviment es coneix com a katsugen i yuki.

Bàsicament, el Seitai consisteix en moviments o vaivens que tenen efectes positius en els àmbits físic, energètic i psíquic. Aquests moviments són el vertical, el frontal, el rotatori, el lateral i el central.

El Seitai és una cultura japonesa amb molts beneficis per a la nostra salut. El significat literal de la paraula és ‘cos regulat’, i el seu fundador va ser Haruchika Noguchi.

El descobriment de Noguchi es fonamenta en la comprensió que l’existència s’organitza en base a un vaivé constant entre tensió i relaxació, i que aquesta organització es dona de forma intel·ligent i sistemàtica, de manera que es pot aprofitar, treballar i potenciar.

La vida és moviment, i en això aprofundeix el Seitai, una escola que deixa que el cos es mogui de forma espontània per reordenar i equilibrar-se per si sol.

El principal benefici del Seitai és el d’apropar-nos a un estat més natural, en què el moviment del cos es realitza de forma espontània perquè aquest «ho demana».

Els moviments ajuden a alliberar energies negatives, i a més permeten retrobar-se, fet que aporta pau mental. També aporta beneficis físics a les articulacions, els músculs, els ossos i els tendons.

Els efectes positius del Seitai s’aprecien en tot el cos i en l’estat d’ànim. Resolen i prevenen els dolors d’esquena en promoure la correcta alineació i flexibilitat de la columna, eviten pinçaments de nervis entre vèrtebres i disminueixen les preocupacions excessives, l’ansietat i l’egoisme. També promouen la comunicació i les emocions amb la resta de les persones, ajuden a augmentar l’autoconfiança i a estimular la regeneració de la pell.

Deixa que el teu cos es mogui de manera espontània i s’equilibrarà per si sol. Confiar en aquesta intel·ligència innata és la clau de la cultura del Seitai.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari