Publicat el 17/12/2020

Cada vegada són més les persones que opten per adoptar una mascota i donar una segona oportunitat als animals que es troben en refugis. La majoria d’aquests gossos i gats són mestissos, és a dir, el resultat d’encreuaments d’animals de raça. Com que són producte de la reproducció natural, la seva adopció proporciona avantatges molt importants:

Bona salut. A causa de la cria selectiva i selecció d’exemplars, els animals d’una mateixa raça solen tenir els mateixos problemes de salut. Els mestissos, en canvi, tenen una salut molt més forta, gràcies precisament al fet que s’han encreuat diferents varietats, la qual cosa fa que la genètica sigui bastant superior. Estudis veterinaris han demostrat que els gossos sense raça suposen una despesa menor en consultes veterinàries a causa de malalties hereditàries. També està demostrat que són més resistents a malalties comunes en l’àmbit caní.

Una oportunitat. En adoptar un gos o gat mestís proporciones una llar a qui realment ho necessita, ja que aquests animals sovint són rebutjats per aquells que trien un gos de raça pura. La diferència és que, com que aquests mestissos van haver d’adaptar-se a situacions adverses, necessitaran menys cures especials en comparació amb els gossos amb pedigrí.

Són únics. Les característiques físiques dels gats i gossos mestissos són inigualables, perquè l’home no ha intervingut en la seva reproducció, sinó que ha estat la naturalesa qui li ha proporcionat les seves condicions úniques. Així doncs, si adoptes un animal mestís podràs presumir de tenir la teva pròpia raça de gos o de gat.

Singularitat. A les gàbies dels refugis hi ha mestissos de tota mena: petits, mitjans o grans; tranquils o actius; cadells, adults o vellets… Parla amb els responsables de la protectora i explica’ls quina és la teva situació familiar, de quin temps lliure disposes, etc., i ells et diran quins són els més adients per a tu. Si esculls aquell que tingui una energia similar a la teva i uns hàbits que s’adaptin al teu ritme, la bona convivència estarà garantida.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari