Publicat el 16/06/2020

Les piscines portàtils són econòmiques, ràpides i fàcils d’instal·lar, però no estan exemptes de riscos. Per això, abans de col·locar-ne una a l’habitatge cal informar-se bé.

El que hem de tenir present en termes de seguretat no és l’espai on l’ubiquem, sinó el pes que la nostra terrassa o balcó poden suportar. A la legislació no hi ha cap text específic sobre piscines portàtils, el seu ús o instal·lació, però es pot prendre la llei com a referència per calcular la profunditat de la nostra piscina, ja que estableix que cada metre quadrat forjat d’un habitatge ha de ser capaç de suportar la pressió de 200 quilos.

Així doncs, abans d’adquirir i muntar una piscina portàtil convé assessorar-se sobre la resistència de l’estructura de l’edifici, bé consultant la memòria d’estructura de la casa (que ens la pot facilitar l’empresa constructora) o bé amb l’ajut d’un arquitecte o aparellador.

Pel que fa a la comunitat de veïns, no és imprescindible informar si s’instal·la una piscina a una terrassa, sempre que aquesta no sigui d’ús comú. Tot i així, el més recomanable és informar de la nostra intenció abans de fer-ho per evitar sorpreses i queixes posteriors.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari